Los Angeles (LA) was 2 jaar terug ons begin- en eindstation, dit jaar vertrekken wij er alleen. Om ons laatste hotel te bereiken hoefde er vandaag slechts 66 km gereden te worden, een kippeneindje dus.

Om half elf zaten de koffers in de Ford en werd eerst op Denny’s aangestuurd voor het ontbijt.

Daarna werd de route vervolgd welke grotendeels over het uitgebreide snelwegennetwerk van LA verliep waarna om half één voor het Travellodge Hotel LAX werd geparkeerd. Het hotel ligt op steenworp afstand van het LAX waar wij donderdagochtend opstijgen en ook het autoverhuur Alamo ligt om de hoek zodat wij op onze laatste dag geen grote afstanden meer hoeven af te leggen om ons “slagschip” in te leveren.

Na inchecken was het een beetje zoeken naar hoe wij deze dag nog verder zouden gaan besteden. Na op de kamer even een hazenslaapje te hebben gedaan werd besloten toch opnieuw naar de ”Walk of Fame” te rijden net zoals 2 jaar geleden. Deze bestemming stond al als favoriet inde TomTom en werd dus snel gevonden al was het nog ruim een half uur rijden. De omvang van LA is niet te vergelijken met enige stad in Nederland, meer met een provincie.

De ”Walk of Fame” en het “Grauman’s Chinese Theatre” zijn beide gelegen aan de Hollywood Boulevard en behoren tot één van de bekendste toeristische trekpleisters van LA. Het vinden van een parkeerplaats was dus een nieuwe uitdaging. Na de eerste volle parking voorbij te zijn gereden was er bij de volgende wel plek al koste dit $20,- (hoezo parkeren in Amsterdam is duur).

De ”Walk of Fame” bestaat uit sterren die in het trottoir zijn aangebracht met daarbij de naam van de beroemdheid in kwestie en aangegeven waarmee hij of zij zijn of haar ster heeft verdiend in Hollywood. Als snel werd duidelijk waar de ster van Michael J. was geplaatst vanwege een horde mensen die zich daar rond had verzameld. Aangezien het complete werk van Michael tijdens de afgelopen vakantie in de auto “grijs” is gedraaid, wilden wij uiteraard zijn ster ook op de foto zetten en zo gebeurde.

Daarna de voor het “Grauman’s Chinese Theatre” bekende hand- en voetafdrukken van de diverse sterren nog even bekeken waarbij bleek dat mijn handjes precies in de afdruk van Arnold “The Terminator” Schwarzenegger passen! Maar goed dat er in het cement geen afdruk is gemaakt van zijn “six pack” want daar zou mijn pens meer moeite meer hebben gehad.

Na ook het belendende “Kodak Theatre” van buiten te hebben bekeken waar de jaarlijkse Oscaruitreikingen worden gehouden, waren wij dorstig geworden. Daarom bij Starbucks Frappechino’s gehaald en op advies van Linda een paar slices Lemon Cheesecake (goeie tip Lin! Hebben nu inderdaad een extra reden om nog vaker bij Starbucks naar binnen te stappen).

Na nog wat rond te hebben geshopped zonder aankopen hebben wij de drukte achter ons gelaten om de LA hills in te trekken naar het Griffith Observatory. Dit planetarium ligt bovenaan de heuvels van LA en biedt naast interessante informatie over zon, maan en sterren ook een mooi uitzicht over LA zelf en niet te vergeten het Hollywood sign. Het was slechts een kwartiertje rijden een bochtige weg de heuvel op. Daar aangekomen werd er eerst een snelle snack gegeten want vooral Sven had last van een hongerklop gekregen.

Bij het uitzicht over de stad was de smog duidelijk waarneembaar en ook het vrijwel altijd aanwezige mistveld dat voor de westkust hangt. Maar ook de inmiddels dalende zon scheen fraai over de heuvels heen, goed voor een aantal mooie foto’s.

Na een uurtje boven te hebben rondgelopen werd het weer tijd om af te zakken en richting hotel te rijden, ook weer bijna 3 kwartier. Na 2 keer en afslag te hebben gemist, in het donker over de LA Freeway is toch anders rijden dan overdag, zaten wij weer op het goede spoor. Auto geparkeerd en daarna meteen de dag afgesloten zoals wij deze waren begonnen, bij ….. juist ja, Denny’s!

Morgen onze echt laatste volledige dag in de USA. Nog niet zeker is wat wij gaan doen. Het strand staat gepland maar evt. ook eens uitslapen en gewoon lekker luieren aan de pool van het hotel is een aantrekkelijke optie. We zien wel en melden het morgen weer op ons log.