Vandaag dus een verplaatsing van 471 km waarvan zeker 450 km rechttoe rechtaan snelweg. Niels heeft zich zoet gehouden met het kijken van films op de laptop terwijl Sven voorin de chauffeur voor afleiding zorgde met allerlei vragen over wetenswaardigheden over de omgeving (alsof ik een wandelende, in dit geval sturende, Wikipedia ben).

Toen we over de helft waren werd de I 80 East verlaten en linksaf geslagen de US-93 op die ons in de noordelijke richting naar Twin Falls zou leiden. Tegelijkertijd werd hier een “burger” annex tankstop gemaakt voor dat aan het resterende stuk werd begonnen.

In het plaatsje Jackpot (hoe zou die naam toch bedacht zijn?) hebben wij “Jack” links laten liggen en zochten wij alleen de “pot” op in het lokale casino. Je waant je binnen even in Las Vegas. Omdat de staat Idaho werd binnengereden moesten de horloges een uur verder worden gezet naar Mountain Time.

De laatste 70 km waren zo voorbij en voor wij het wisten werd er ingecheckt bij opnieuw een filiaal van Best Western.

Het plaatsje Twin Falls dankt haar naam aan de naburige watervallen in de “Snake River” die door het stadje stroomt. Uiteraard moest deze lokale bezienswaardigheid worden bezocht. Opnieuw de auto in alleen dit keer slechts voor een ritje van 7 km.

De falls zagen er verfrissend uit en nodige uit tot een duik in het koele water. Echter omdat de zwemspullen nog in het hotel lagen moest deze duik worden uitgesteld tot in het zwembad. Hierbij werd ook nog even gerelaxt in de jacuzzi.

In de naast het hotel gelegen Italiaan werd de avond maaltijd genoten (bordjes dit keer niet leeggegeten Maarten). Vervolgens dachten wij nog wat boodschappen te kunnen doen in de super buurtsuper van Lowe’s echter het assortiment bleek te bestaan uit doe het zelf artikelen i.p.v. etenswaar. Toch leuk ook eens een Amerikaanse Gamma van binnen te hebben gezien.

Morgen opnieuw een lange rit waarbij onderweg het NP “Craters of the Moon” zal worden bezocht om zo toch een beetje dat “Lanzarote gevoel” te krijgen smiley.