Vandaag de eerste verkassing van SF naar Vallejo, volgens de kaart zo’n 80 km van elkaar gelegen, wij deden er uit en thuis toch nog zo’n 8 uur over! Uiteraard was het plan ook om niet rechtstreeks van A naar B te rijden maar ongewild werd er nog een extra ommetje gemaakt.

De dag begon met inpakken en nadat alles in de koffers en tassen was gestouwd was het tijd om onze auto voor te laten rijden. Het bleek een zilver/grijze Ford Expedition te zijn. O ja, zag ‘ie er zo uit! Bij aankomst hadden wij ons “slagschip” alleen even in een donkere garage gezien en vervolgens werd hij bij aankomst bij het hotel direct afgevoerd zodat de Cable Car ook weer vrijbaan had in Powell street. De grote van de bagageruimte kwam ons nog wel bekend voor en alles paste er dan ook weer ruimschoots in.

O.k., tijd om onze vriend Tom uit zijn slaapstand te halen en ons de juiste weg te laten wijzen naar de volgende bestemming via de tussenpunten die vooraf waren ingepland, Sausalito en Muir Woods.

Nou Tom maakte er vandaag een beetje een potje van (zeker ook last van een jet-navigatie-lag). In SF kwam hij maar moeilijk op gang en lag telkens en paar straten achter bij waar wij ons daadwerkelijk bevonden. Dit resulteerde in een aardige sightseeing van het centrum waarbij we na een kwartier weer bij ons vertrekpunt aankwamen. Dan maar zelf het initiatief genomen en Tom tijdelijk genegeerd. Zo kwamen wij uiteindelijk toch de goede richting op, de US 101 die ons over de Golden Gate zou leiden.

Nadat Tom weer bij de pinken was en ons netjes de brug had overgestuurd werd er afgeslagen om vanaf de overkant nog een paar plaatjes te schieten van dit indrukwekkende bouwwerk. De jassen waren op dat moment nog wel noodzakelijk vanwege de koude zeewind en laaghangend bewolking, iets dat later op de dag gelukkig zou veranderen.

De route werd weer zoals gepland voortgezet naar het nabij gelegen Sauselito, een pittoresk kunstenaarsstadje aan de oever van de baai. In een restaurant gelegen aan het water met een prachtig uitzicht op SF aan de overzijde van het water, namen wij plaats voor het ontbijt. Vervolgens zijn Niels en Sven op zoek gegaan naar krabben langs de waterkant terwijl Miek en ik het stadje verder hebben bezocht, net zoals 15 jaar geleden.

De volgende tussenstop was het nationaal monument Muir Woods waar ook de gigantisch hoge sequoia bomen groeien. Via een bochtige weg werd dit park bereikt maar wij waren niet de enige getuige de volle parkeerplaats. Een eindje verderop kon de auto langs de kant van de weg worden geparkeerd en wachtte ons een aardige warming-up door te voet de ingang van het park weer te bereiken.

In het park viel van de drukte niets te merken. Het bos ademde een heerlijke rust uit, zeker na de drukte die wij in SF hadden meegemaakt. Gekozen werd om de loop van 2 mille te lopen waar zo’n 1 ½ uur voor staat. Tussen de Sequoia sempervirens, waarvan sommige een hoogte hadden van ruim 100 meter (!) en 2000 jaar oud waren, werden de nodige foto’s gemaakt waarbij Miek allerlei aparte standjes aannam om maar toch de juiste plaatjes te kunnen schieten (ik heb haar zelfs languit op de grond zien liggen waarbij omstanders al 911 wilden gaan bellen).

Goed, na het park bezoek, was het de bedoeling geweest om rechtstreeks naar ons volgende hotel te rijden, echter Tom dacht hier toch anders over! I.p.v. rechtsaf, stuurde hij ons links de weg op en volgde een scenic route vol met haarspeldbochten naar boven die ons een beetje deed denken aan Sequoia-Park 2 jaar geleden toen wij ook de verkeerde afslag hadden genomen. Onderweg werden een paar fotostops gemaakt want het uitzicht was adembenemend, maar de lange weg eindigde net als 2 jaar terug in een doodlopend uitkijkpunt op 784 meter. Schitterend maar de jongens dachten hier toch anders over. Helaas was dus de enige optie dezelfde bochtige weg retour. Gelukkig gaat naar benden vlotter dan de heuvel op en nadat uiteindelijk de snelweg weer was bereikt waren wij in 3 kwartier in Vallejo. Het feit dat pal tegenover ons hotel het Six Flags park ligt dat wij morgen gaan bezoeken maakte weer een hoop goed bij de jongens. De dag werd afgesloten bij de Mac waarna Niels en Sven de jacuzzi nog even indoken en daarbij getrakteerd werden op een vuurwerkshow van de naburige kermis.

Al met al toch weer en hele leuke dag vol met afwisseling. Overigens is de temperatuur inmiddels gestegen tot een aangename 25 graden!!

Ook het fotoalbum is weer bijgewerkt nu wij op de kamer ook een snellere internetverbinding hebben.

Dan nog even wat “kijkersvragen”/reacties beantwoorden:

Martin; de SUV heb je hierboven eindelijk kunnen bewonderen. ‘t Is onze Idea maal 4 om je een indruk te geven.

Linda: het geld heeft geen brandvlekken gegeven maar inmiddels is de creditcard al aardig aan het smelten. De lemon iced cake is nog niet geprobeerd maar bedankt voor de tip. Gaan we zeker nog doen.

Rik; Segway’s kunnen niet op slot worden gezet. Je wacht gewoon tot de stroom op is smiley

Maarten; ja, ook ik pas op een Segway. Het stuur wat hoger en de banden extra opgepompt.