Vandaag stond één van de hoogtepunten van onze vakantie op het programma, het toeren door SF per Segway.

Ook vanochtend begon de dag weer zeer vroeg. Miek en de jongens waren al om half vier ontwaakt terwijl ik het nog een uurtje langer heb weten te rekken. Alle tijd dus om ons voor te bereiden op de Segwaytocht.

Tegen achten een lekker maar prijzig ontbijtje genomen naast ons hotel. Al eerder hadden we besloten de auto opnieuw een dag te sparen en ons per Cable Car richting Fisherman’s Wharf te begeven. Nou viel dat laatste niet mee want ondanks het vroege tijdstip zaten deze antieke voertuigen al bommetje vol. Opstappen bij de halte voor ons hotel was dus geen optie, het enige wat er op zat was een block terug te lopen naar het begin van de lijn. Daar werd wel een plek gevonden, d.w.z. Miek mocht zitten en de mannen hingen aan de buitenkant.

Na een klein half uur werd het andere eind van de lijn bereikt en was het nog een 10 min. lopen naar de locatie waar City Segway Tours was gevestigd.

Na een instructievideo werden wij voorgesteld aan onze begeleider c.q. gids, Johannes. Hij bleek 30 jaar gelden uit Den Haag te zijn vertrokken om zich permanent in SF te vestigen. Het koste hem dan ook wel wat moeite om zijn Nederlands weer op te pakken. Onze groep van in totaal 8 personen ging, nadat iedereen voorzien was van een passende helm, vervolgens eerst oefenen. Dit gebeurde in een lege ruimte van 4 bij 6, waarbij je de Segway onder de knie moest krijgen. Dat viel in eerste instantie niet echt mee. Maar met de juiste aanwijzingen van Johannes lukte het iedereen toch snel de elektrische step de baas te worden. Zeker Niels had het “kunstje” snel door.

Hierna konden eindelijk voor het eggie, de drukke straten van SF in. Keurig in een lange rij werd er achter Johannes aan geSegwayd. Wat een super apparaat, zeker één om thuis ook aan te schaffen! Onderweg hadden we veel bekijks en werden vaak door andere toeristen gefotografeerd of gefilmd. We reden langs

om daarna onze weg langs de baai te vervolgen. Het was met 15 graden best wel koud, zelfs voor SF begrippen en hadden flink veel wind tegen. We kwamen op plekken waar je normaal gesproken nooit zou komen. Zo reden we door mooie woonwijken waar je voor een driekamerappartement zo’n USD 2.500,00 per maand aan huur kwijt bent. Ook kwamen we langs Palace of Fine Arts,een gerestaureerd restant van de wereldtentoonstelling uit het verre verleden. Onderweg kon er naar hartenlust worden geoefend en gefreewheeld. Na een rit van ruim 2 uur kwamen we enthousiast weer terug en moest met tegenzin afscheid worden genomen van onze Segways.

Na een broodje werd door de 3 Houtmannen nog een bezoekje aan een onderzeeër de USS Pampanito en aansluitend een boottochtje gemaakt in de baai van SF gemaakt. We voeren langs het bekende gevangeniseiland Alcatraz en onder de Golden Gate Bridge door. Alhoewel de zon wel wat meer doorkwam, was het toch behoorlijk fris en verdween de Golden Gate Bridge voor een groot deel in de mist wat op zich wel weer spannende plaatjes opleverde.

Na ook nog de Pier 39 te hebben bezocht weer per Cable Car terug naar het hotel waar wij de avondmaaltijd met 2 take-away menu’s van de Chinees en 2 pizza slices voor de jongens op de kamer op hebben gegeten.

Morgen gaan we verkassen en via Sausalito en Muir Woods naar onze volgende bestemming Vallejo. Als het weersbericht klopt gaan we daar al meer richting 30 graden!