Op de kop af nog 52 dagen, 11 uur, 5 minuten en een handje vol seconden voor dat de Boeiing 777 van Continental Airlines met ons aan boord opstijgt van Schiphol en koers zet naar Houston, onze eerste tussenstop.

Hoog tijd dus om nog wat zaken te regelen want voor je het weet is het zover. Daarom afgelopen week 2 nieuwe grote Samsonite koffers aangeschaft om nog meer “te veel” mee te kunnen zeulen, de complete route in onze “reisleider” (Tom Tom) ingevoerd, de nieuwe ING creditcards geactiveerd en direct “getest” door de huurauto te betalen.

Daarnaast ook een eerste tour geboekt in de startplaats van onze route, San Francisco. Maar geen gewone tour dit maal per bus of boot. Nee deze keer gaan wij dit doen op een zeer speciaal vervoermiddel, een elektrische step oftewel een Segway!

Om even een idee te geven hoe een Segway er uit ziet volgt hier een plaatje:

Op dag 3 (23 juli) van onze vakantie gaan wij met dit vervoersmiddel de stad onveilig maken. E.e.a. gebeurt wel georganiseerd. De tour is geboekt bij “City Segway Tours” en bestaat uit een klein uurtje ervaring op doen met het rijden op een Segway en vervolgens rondrit van ruim 2 uur langs alle bezienswaardigheden in SF.

Het besturen van dit apparaat schijnt vrij eenvoudig te zijn; leun je naar voren, dan gaat hij vooruit, leun je naar achteren dan remt ‘ie af en leunen naar links of rechts stuurt je ook die kant uit.

Wij zijn erg benieuwd hoe ons dit zal vergaan. T.z.t. zullen wij hiervan uiteraard op dit blog verslag uit brengen.